TOP 12 sztori az informatika világából

Az informatika világában rengeteg különleges tényre bukkanhatunk!

Vajon ki volt az első számítógépes vírus atyja?
Mennyibe kerül a világ legdrágább notebook-tokja?
Milyen néven regisztrálták az első internetes domaint?​

 1. Havonta nagyjából 6000 új számítógépes vírus lát napvilágot. Az első 1983. november 10-én “született meg”, Elk Cloner néven. A „vírus” titulust jellegéből kapta, hiszen a Rich Skrenta által készített program floppy lemezeken keresztül költözött egyik gépről, a másikra.
 2. Az első számítógéphez használt egeret 1964-ben készítette el Doug Engelbart, mégpedig fából. Az akkori egér messze volt a mai több gombos, sok-sok dpi-s gamer egerektől, hiszen ez csak vertikálisan, vagy horizontálisan tudott mozogni és összesen egy „nagy piros” gomb volt rajta.
 3. Az átlagos ember egy perc alatt hússzor pislog. Kivétel, ha egy gép kijelzője előtt ül, hiszen akkor csak 7-szer. Aranyos kiscicás videóknál az átlagos pislogási szám 0 és 1 között konvergál.
 4. Az első elektro-mechanikus számítógépet 1939-ben fejlesztették ki. Ez sokkal inkább felel meg egy számológépnek, a mai ismert gépek őse csak a 60-as évek környékén készül el.
 5. Hat weboldalból, legalább ötnek van köze felnőtt tartalomhoz.
 6. Havonta nagyjából 1 millió új internetes domaint regisztrálnak. Az elsőt 1985-ben regisztrálták és a symbolics.com -on látható is ennek az „emléktáblája”.
 7. 2.2 milliárd felhasználójával, ha a Facebookot országgá nyilvánítanánk, alig lenne kisebb, mint a dobogó első és második helyezettje, együttvéve. Kínában 1.390 milliárd, míg Indiában 1.320 milliárd ember él, így ezek együttes értékétől alig 500 millió emberrel van lemaradva a weboldal.
 8. Az első merevlemez, ami 1979-ben készült el, 5 Megabyte adat tárolására volt képes. Manapság az 1024 Gigabyte már alap követelmény egy átlag notebookban.
 9. Az IBM előállított egy chipet, amin 30 milliárd tranzisztor van. Ezt nagyjából akkora területre szűkítve, mint egy átlag mutatóujj hegye.
 10. Az online vírusok 20%-a szervezetbűnözésből származik. A cyber-bűnözés egyre nagyobb teret nyer manapság, ezért egyre nagyobb a figyelem felé a nemzetközi jogrendszerben és a büntetőjogban is.
 11. A világ legdrágább notebook-tokját szám szerint 8800 válogatott, csiszolt gyémánt díszíti, valamint a tok szájánál lévő szibériai tigrisszőrme. Az ára 2 milliárd 401 millió forint. Hagyjuk, hogy megemészd. (A datatrans.hu oldalán találhatsz ettől jelentősen olcsóbbat is.)
 12. Az első IBM PC készítőit a „Piszkos tizenkettőként” is szokták emlegetni. Igen, egy tizenkét fős brigád munkájának köszönhetjük (többek közt) a személyi számítógépek forradalmát.

További szolgáltatásaink

Internet

Webmail

IP telefon

Legutóbbi bejegyzések

Webmail szolgáltatás

Webmail szolgáltatás Számos előnyt nyújt Neked és vállalkozásodnak!A Datatrans webmail szolgáltatás megrendelésével beruházási költségek nélkül, évente

Részletek

Friss hírek

Datatrans rajzpályázat

„Álom Vakáció” rajzpályázat A „DATATRANS Internet” Kft. felhívja a figyelmet az “Álomvakáció, rajzolj és nyerj” rajzpályázatra.

Részletek