Domain

Mint mindennek, így az internetes dolgoknak is van neve!

A „DATATRANS Internet” Kft. az Internet Szolgáltatók Tanácsával kötött franchise szerződése által teljes körű domain szolgáltatásokat nyújt a .hu fődomain alatt. Célunk a domain szolgáltatással is az, hogy minél szélesebb körben tudjuk kielégíteni ügyfeleink igényeit az online piaci szerepléshez.

Domain elérhetőségének ellenőrzése:

Adja meg a domain nevet, amit szeretne leellenőrizni.

www. .hu .co.hu .com .eu ...

A domain név választása című cikkünkben részletes információkat találsz ebben a témában. Itt kiemeltünk néhány szempontot, hogy megkönnyítsük számodra a választást.

1. Milyen nyelvterületen akarom használni?

  • magyar: .hu
  • más ország/régió pédául ausztria: .at; anglia: .uk; stb.
  • nemzetközi: .com; .eu; .info; .club; .tech; stb.

Amennyiben Magyarország területén, illetve magyarok lakta településeken szeretnéd használni a weboldalad, aminek tartalmát kizárólag magyar nyelven írod, akkor mindenképpen a .hu domain végződést válaszd.

Amennyiben más régiókban, országokban  szeretnéd a weboldal tartalmát megjeleníteni az adott nyelven, akkor válassz régió specifikus domain végződést. Például Ausztria területén .at,  Anglia területén a .uk  végződést javasoljuk. Tehát ezek valójában keresőoptimalizálási szempontok, melyeket már a domain kiválasztásakor figyelembe kell venni. 

Akkor válassz nemzetközi domain végződést, ha az induláskor már tudod, hogy több nyelven szeretnél szólni a látogatókhoz. Ilyen esetben is meghatározhatja, hogyha Európára koncentrálsz, akkor a .eu  domain végződés a legjobb választás.  Abban az esetben viszont, ha az egész világra gondolsz piacként a .com domain végződés a legideálisabb.

A nemzetközi domain nevek között találsz egyedi végződéseket is. Ezek használata is profilunkba vághat, például a .club, .tech, .info, stb.

A .com domain végződés, vagy a .uk végződés a megfelelőbb Angliában?

Amennyiben weboldalad kizárólag Angliát célozza, úgy használj régió specifikus .uk  domain végződést, mert a régiók mindig előnyt fognak élvezni nemzetközi, például .com domain névvel szemben.

 A .com domain végződés, vagy a .uk végződés a megfelelőbb angol nyelvterületeken?

Amennyiben angol nyelvterületekre célzod a weboldalad, úgy célszerű a .com  domain nevet használnod. Viszont ha fontos a számodra, hogy mindegyik angol nyelvű régióban a weboldalad a találati lista elejére kerüljön, úgy érdemes lefoglalod minden egyes régióhoz tartozó specifikus domain nevet. Ezeket egyesével átirányíthatjuk a .com-os főoldaladra, és így máris előnyre tehetsz szert a konkurens oldalakhoz képest.

2. Kulcsszó a domainben

Teljes domain egyezés:

Teljes domain egyezésről akkor beszélünk, amikor a vállalkozásunk fő kulcsszava teljesen megegyezik a domain nevünkkel. Például, ha bútor összeszereléssel foglalkozol, akkor domain névnek válaszd a butorosszeszereles.hu domain nevet.

Mivel óriási az online piac, ezért nagy valószínűséggel a kiválasztott elnevezés már foglalt lesz. Amennyiben ragaszkodsz a kulcsszavadhoz, akkor megpróbálhatjuk a fent javasolt kiterjesztésekkel és a nemzetközi kiterjesztésekkel is lefoglalni.

Részleges domain egyezés:

Részleges domain egyezésről akkor beszélünk, ha a vállalkozásunk fő kulcsszava megtalálható a domain nevünkben más szavakkal együtt.

Akkor érdemes ezt a megoldást választani, amikor a fő kulcsszavunk minden, számunkra szimpatikus kiterjesztéssel foglalt, illetve ha más kulcsszavakkal is szeretnénk kombinálni.

Brand név a domainben:

Domain nevünket megválaszthatjuk márkanév alapján is. Amennyiben a márkanév még nem bevezetett a piacon, úgy keresőoptimalizálás szempontjából kezdetben ez tűnhet a legrosszabb megoldásnak. Azonban ha hosszú távra tervezel, és a brand név az arculata része, akkor egy könnyen megjegyezhető, rövid, frappáns és szimpatikus brand jó választás lehet a domain névben.

3. Válasszak-e ingyenes domain nevet?

Egy online vállalkozás stratégiai alapja a weboldala, ezért amennyiben komolyan gondolod, sose válassz ingyenes domain nevet. Ez mindenképpen más tulajdonát fogja képezni, az erre telepített weboldalad bár kezelheted, korlátozottan fogja kiszolgálni az igényeidet.

4. Mire van még szükségem?

Egy jó domain név mellé, hogy az megjelenhessen az online térben, szükséged lesz egy jó tárhelyre is, melyeket itt találsz:  gomb (Datatrans Tárhely csomagok)

A tárhely valójában egy profi számítógép, egy hozzá kapcsolt nagysebességű internet vonallal, amelyen futni fog a választott domain nevedhez kapcsolt weboldalad.

Ehhez a domainhez a Datatrans szolgáltatásain belül egy saját levelező modulod is lehet, mely a választott domain neveddel generál komolyabb megítélésű céges e-mail címet, például kovacsgeza@domainnevem.hu.

5. Domain regisztráció menete:

Írd be az oldal tetején található domain keresőbe a választott kifejezést majd kattints a keresés gombra.

  • Ellenőrizd a keresőben, hogy elérhető a domain név, amit szeretnél
  • Ha a keresés alapján szabad a név, az alábbi nyilatkozatok közül a megfelelőt töltsd le, majd nyomtatás után töltsd ki:
  • Aláírással ellátva scanneld be vagy fotózd le olvashatóan a mobiloddal
  • A papírmunka utolsó lépése, hogy küld el számunkra a megrendelem gomb megnyomásával a dokumentumot.


Ezt követően a domain név a tiéd a kiválasztott és kifizetett időtartamra.
Sikeres és örömmel teli online szereplést kívánunk,

További szolgáltatásaink

Internet

Webmail

IP telefon

Legutóbbi bejegyzések

Webmail szolgáltatás

Webmail szolgáltatás Számos előnyt nyújt Neked és vállalkozásodnak!A Datatrans webmail szolgáltatás megrendelésével beruházási költségek nélkül, évente

Részletek

Friss hírek

Datatrans rajzpályázat

„Álom Vakáció” rajzpályázat A „DATATRANS Internet” Kft. felhívja a figyelmet az “Álomvakáció, rajzolj és nyerj” rajzpályázatra.

Részletek