Milyen a biztonságos jelszó?

Milyen a biztonságos jelszó, és mely jelszavakat törik fel a hackerek 1 másodperc alatt?

Internet nélkül ma kevesen tudnák elképzelni az életüket. De elég egy kis figyelmetlenség, és személyes adatai, digitális személyazonossága és egyéb adatai könnyen rossz kezekbe kerülhetnek. Hogyan válasszunk olyan biztonságos jelszót, amely megfelelő őrzője lesz fiókjainak?

Az interneten való böngészés során tanúsított általános óvatosság mellett a személyes adatok védelméhez elengedhetetlen egy biztonságos jelszó is. Az alábbiakban olvashat arról, hogyan válasszon olyan jelszót, amely büszkén védi fiókját. A leggyakrabban használt jelszavak, amelyeket a hackerek pillanatok alatt feltörnek

Hogyan válasszunk biztonságos jelszót? Először is kerülje azokat, amelyek túl egyszerűek, egyértelműek és világszerte a leggyakrabban használtak.

Az alábbiakban példákat talál a leggyakrabban használt jelszavakra, amelyeket a hackerek egy másodperc alatt képesek feltörni. Ha az alábbi listában szerepel az Ön jelszava is, javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb változtassa meg és amikor legközelebb a jelszó kiválasztásán gondolkodik, mindenképpen kerülje el ezeket:

1234, 12345 nebo 123456,

123456789 nebo 1234567890,

qwerty nebo qwerty123,

password nebo password1,

1q2w3e,

111111 nebo 000000,

asdfghjkl,

abc123,

Milion2,

iloveyou.

Az emberek gyakran használnak jelszóként egy-egy jelentős évet is. Ezek többnyire:

születési évük,

gyermekeik vagy szeretteik születési éve,

az év, amikor létrehozták a jelszót,

egy év, amely fontos jelentéssel bír, vagy valami oknál fogva különleges számukra (például esküvő napja stb.).

A jelszavakban használt legnépszerűbb évszámok között találjuk a 2010-es, 1987-es és 1991-es éveket. Globálisan a keresztneveket is gyakran használják jelszóként. Az Eva név gyakoriság szempontjából vezető helyen áll, az Alex és Anna nevek szorosan követik őt. A választás gyakran a kedvenc sportcsapatokra (vagy kedvenc sportágakra), ételekre, hónapokra, évszakokra vagy a hét napjaira esik.

Hogyan válasszunk jelszót

Úgy gondolja, hogy ideje megváltoztatni a jelszavát.

Útmutató a biztonságos jelszóhoz:

Hosszabb jelszót találjon ki.

A 12 számjegyből álló és hosszabb jelszót nehezebb lesz feltörni és kitalálni. Próbáljon meg egy olyan mondatot alkotni, aminek csak az Ön számára lesz értelme.

Karakterek kombinálása. A nagy- és kisbetűk számokkal való kombinálása gyakran a jelszó létrehozásának egyik követelménye. A jelszó erőssége növekszik a különböző típusú karakterek használatával, ezért ne féljen a különböző speciális karakterektől sem.

Ne használjon régi és általános jelszavakat. Legyen eredeti. Próbáljon meg olyan jelszót kitalálni, amelyre Önön kívül senki sem gondolhat. Lehetőleg ne használja újra a jelszavakat – lehet, hogy a múltban már kiszivárgott.

Ne használja az angolt. Az angol az egyik legszélesebb körben beszélt nyelv a világon. Éppen ellenkezőleg, a magyar nyelvet nagyon kevesen használják az angolhoz képest, ezért alkalmasabb. Ugyanígy, ha nem jobban, fog működni az Ön által teljesen kitalált nyelv, egy könyv vagy film nyelve, vagy egy anagramma, amelyben teljesen megváltoztatja a betűk sorrendjét az eredeti változathoz képest.

Generáljon jelszót. Ha ezek után sem tudja, mi tévő legyen, vagy pusztán biztosra akar menni, hogy jelszava valóban erős lesz, használjon véletlenszerű jelszó generátort. A különböző alkalmazások ma pillanatok alatt létrehoznak egy erős véletlenszerű jelszót Ön helyett.

Lehet, hogy egy kép erről: szöveg

További szolgáltatásaink

Internet

Webmail

IP telefon

Legutóbbi bejegyzések

Friss hírek

Lenovo ThinkPad akció!

Nemrég érkezett készletünkbe! Korlátozott mennyiség áll rendelkezésre a kiváló ár-értékarányban kapható Lenovo ThinkPad T460-ból! Előnye

Részletek