Szerver bérlés

A Datatrans szerver bérlés szolgáltatása révén lehetőséged van önálló, dedikált szerver, vagy virtuális szerver szolgáltatás igénybevételére. Ezeken túlmenően a Te tulajdonodban lévő szerver beszerzésétől annak folyamatos üzemeltetéséig minden feladatot leveszünk a válladról!

Virtuális szerver bérlése

Virtuális szerver abban az esetben lehet jó választás, ha szeretnénk magasabb minőségű szolgáltatást kapni, azonban fontos számunkra a költséghatékonyság is. Virtuális szerver bérlése a gyakorlatban több felhasználót jelent egy szerver gépen, melyek számát korlátozzuk a szervergép erőforrásai, és az ügyféligények alapján. Természetesen különös figyelmet fordítunk arra, hogy egyik ügyfél se befolyásolhassa másik ügyfél szogáltatásának a minőségét.

Dedikált szerver bérlése

A dedikált szerver bérlés nagy előnye a virtuális szerverhez képest, hogy ebben az esetben szervergépet csak a Te használod, azon csak a Te weboldalad fut. Ebben az esetben a szervergép erőforrásain sem kell másokkal osztoznod, azt teljes egészében a Te állományaid kiszolgálására tudjuk fordítani.

Mikor bérelj dedikált szervert?

Önálló, dedikált szervergépet akkor érdemes választanod, amikor tudod/tervezed, hogy a szerver kapacitásaid esetenként, vagy akár sokszor jelentősen megnövekednek a nagymértékű felhasználó látogatástól. Ilyenkor szükséges lehet, hogy a megfelelő színvonalú minőségi és mennyiségi kiszolgálás miatt a szervergép teljes erőforrása felett tudjunk rendelkezni.
Ez a megoldás ugyan nem a költséghatékonyságról híres, azonban egy weboldal előbb felsorolt előnyeit csak ezzel a szolgáltatással lehet biztosítani.

Szerver telepítés

Új szerver felállítása esetén vállaljuk az igények felmérését, a gép telepítését, karbantartását, és akár a megfelelő hardver beszerzését is.

Biztonsági okokból Debian Linux szerverek kialakítását támogatjuk.

Milyen szerver telepítését vállaljuk?

Néhány, a leggyakrabban használt szerverszolgáltatások közül:

 • Webszerver
 • Levelezőszerver
 • Adatbázisszerver
 • Storage szerver
 • Fájlszerver
 • Proxy szerver
 • Tűzfal
 • VPN szerver
 • DNS szerver
 • Virtualizációs szerver
 • Backup szerver

Szerver telepítés árak

Szerver telepítés szolgáltatásunk már 10 000 Ft+áfa díjtól elérhető.

Szerver elhelyezés

Partnereink szervereiket kiváló infrastruktúrájú, légkondicionált gépteremben helyezhetik el, biztosítva eszközeik számára az optimális működési feltételeket, és a nagy sebességű internetkapcsolatot.

A szerverekhez előre egyeztetett időpontban hozzáférést biztosítunk. Telefonon elérhető kollégáink igény esetén újraindítást, vagy egyéb vizsgálatokat végeznek. A szerverek elhelyezhetőek polcon vagy rack szekrényben.

Szerver elhelyezés árak

Szerver elhelyezése polcon, vagy rack szekrényben 1 db FIX publikus IP címmel, 100 Mbps-os porton

Nettó: 21 000 Ft | Bruttó: 26 670 Ft

További publikus IP cím

Nettó: 2 047 Ft | Bruttó: 2 600 Ft

Szolgáltatás helye

Magyarország, 8000 Székesfehérvár, Budai út 9-11.

További feltételek:

A díj egy maximum 450W tápegységű, általános felhasználású (web, email kiszolgáló) szerver elhelyezésére vonatkozik.

Szerver üzemeltetés

A szerver üzemeltetés szolgáltatásunkat saját Linux szerverrel rendelkező ügyfeleinknek ajánljuk, akik szeretnék a szerver biztonságos és folyamatos működését biztosítani.

Természetesen szerverfelügyelet szolgáltatásunkat a megfelelő titoktartási megállapodások betartásával biztosítjuk.

Szerver felügyelet szolgáltatásunk keretein belül vállaljuk:

 • Linux szervereinek folyamatos biztonsági felügyeletét (0-24 monitorozás)
 • a folyamatos működéshez szükséges adminisztrációs feladatokat
 • a rendszer telepítését, frissítések és karbantartások elvégzését
 • a szoftverek folyamatos frissítését, kritikus hibák azonnali javítását

Miért fontos a szerverek üzemeltetése, folyamatos rendszerfelügyelete?

Hibás elgondolás az, hogy egy szervert egyszer kell beállítani, és utána semmilyen teendő nincs vele, működik magától.
Nem pusztán a félrekonfigurálások miatti, hanem az olyan problémákkal is számolni kell, mint az elavuló szoftverek és szoftververziók, illetve az öregedő hardverek jelentette veszélyek. Ezek akár azt is eredményezhetik, hogy feltörhetik a rendszerét. Érdemes egy egyszerű keresést elvégezni, és átfutni néhány cikket ezzel kapcsolatban.

A hardverhibák és az abból következő leállások, adatvesztések sok esetben monitorozással, illetve a rendszeres szerver üzemeltetési teendők elvégzésével előre láthatók, megelőzhetők. A szoftverek és egyéb futtatókörnyezetek naprakészen tartása pedig nem pusztán a verziószámok harca, hanem alapvető fontosságú, hogy a szerveren futó szolgáltatások biztonságosak legyenek.
A konfigurációs hibák a szolgáltatás működésének ellenőrzése, és naplófájlok vizsgálata során szintén kiderülhetnek még azelőtt, hogy bármi komolyabb problémát okozzanak. Ezeknek felismeréséhez viszont állandó felügyelet szükséges.

Szerver üzemeltetés árak

Szerver felügyeleti szolgáltatásunk már 5 000 Ft+áfa havi díjért elérhető.

További szolgáltatásaink

Internet

Webmail

IP telefon

Legutóbbi bejegyzések

Webmail szolgáltatás

Webmail szolgáltatás Számos előnyt nyújt Neked és vállalkozásodnak!A Datatrans webmail szolgáltatás megrendelésével beruházási költségek nélkül, évente

Részletek

Friss hírek

Datatrans rajzpályázat

„Álom Vakáció” rajzpályázat A „DATATRANS Internet” Kft. felhívja a figyelmet az “Álomvakáció, rajzolj és nyerj” rajzpályázatra.

Részletek