Szerver bérlés

A Datatrans szerver bérlés szolgáltatása révén lehetőséged van önálló, dedikált szerver, vagy virtuális szerver szolgáltatás igénybevételére. Ezeken túlmenően a Te tulajdonodban lévő szerver beszerzésétől annak folyamatos üzemeltetéséig minden feladatot leveszünk a válladról!

Virtuális szerver bérlése

Virtuális szerver abban az esetben lehet jó választás, ha szeretnénk magasabb minőségű szolgáltatást kapni, azonban fontos számunkra a költséghatékonyság is. Virtuális szerver bérlése a gyakorlatban több felhasználót jelent egy szerver gépen, melyek számát korlátozzuk a szervergép erőforrásai, és az ügyféligények alapján. Természetesen különös figyelmet fordítunk arra, hogy egyik ügyfél se befolyásolhassa másik ügyfél szogáltatásának a minőségét.

Dedikált szerver bérlése

A dedikált szerver bérlés nagy előnye a virtuális szerverhez képest, hogy ebben az esetben szervergépet csak a Te használod, azon csak a Te weboldalad fut. Ebben az esetben a szervergép erőforrásain sem kell másokkal osztoznod, azt teljes egészében a Te állományaid kiszolgálására tudjuk fordítani.

Mikor bérelj dedikált szervert?

Önálló, dedikált szervergépet akkor érdemes választanod, amikor tudod/tervezed, hogy a szerver kapacitásaid esetenként, vagy akár sokszor jelentősen megnövekednek a nagymértékű felhasználó látogatástól. Ilyenkor szükséges lehet, hogy a megfelelő színvonalú minőségi és mennyiségi kiszolgálás miatt a szervergép teljes erőforrása felett tudjunk rendelkezni.
Ez a megoldás ugyan nem a költséghatékonyságról híres, azonban egy weboldal előbb felsorolt előnyeit csak ezzel a szolgáltatással lehet biztosítani.

Szerver telepítés

Új szerver felállítása esetén vállaljuk az igények felmérését, a gép telepítését, karbantartását, és akár a megfelelő hardver beszerzését is.

Biztonsági okokból Debian Linux szerverek kialakítását támogatjuk.

Milyen szerver telepítését vállaljuk?

Néhány, a leggyakrabban használt szerverszolgáltatások közül:

 • Webszerver
 • Levelezőszerver
 • Adatbázisszerver
 • Storage szerver
 • Fájlszerver
 • Proxy szerver
 • Tűzfal
 • VPN szerver
 • DNS szerver
 • Virtualizációs szerver
 • Backup szerver

Szerver telepítés árak

Szerver telepítés szolgáltatásunk már 10 000 Ft+áfa díjtól elérhető.

Szerver elhelyezés

Partnereink szervereiket kiváló infrastruktúrájú, légkondicionált gépteremben helyezhetik el, biztosítva eszközeik számára az optimális működési feltételeket, és a nagy sebességű internetkapcsolatot.

A szerverekhez előre egyeztetett időpontban hozzáférést biztosítunk. Telefonon elérhető kollégáink igény esetén újraindítást, vagy egyéb vizsgálatokat végeznek. A szerverek elhelyezhetőek polcon vagy rack szekrényben.

Szerver elhelyezés árak

Szerver elhelyezése polcon, vagy rack szekrényben 1 db FIX publikus IP címmel, 100 Mbps-os porton

Nettó: 21 000 Ft | Bruttó: 26 670 Ft

További publikus IP cím

Nettó: 2 047 Ft | Bruttó: 2 600 Ft

Szolgáltatás helye

Magyarország, 8000 Székesfehérvár, Budai út 9-11.

További feltételek:

A díj egy maximum 450W tápegységű, általános felhasználású (web, email kiszolgáló) szerver elhelyezésére vonatkozik.

Szerver üzemeltetés

A szerver üzemeltetés szolgáltatásunkat saját Linux szerverrel rendelkező ügyfeleinknek ajánljuk, akik szeretnék a szerver biztonságos és folyamatos működését biztosítani.

Természetesen szerverfelügyelet szolgáltatásunkat a megfelelő titoktartási megállapodások betartásával biztosítjuk.

Szerver felügyelet szolgáltatásunk keretein belül vállaljuk:

 • Linux szervereinek folyamatos biztonsági felügyeletét (0-24 monitorozás)
 • a folyamatos működéshez szükséges adminisztrációs feladatokat
 • a rendszer telepítését, frissítések és karbantartások elvégzését
 • a szoftverek folyamatos frissítését, kritikus hibák azonnali javítását

Miért fontos a szerverek üzemeltetése, folyamatos rendszerfelügyelete?

Hibás elgondolás az, hogy egy szervert egyszer kell beállítani, és utána semmilyen teendő nincs vele, működik magától.
Nem pusztán a félrekonfigurálások miatti, hanem az olyan problémákkal is számolni kell, mint az elavuló szoftverek és szoftververziók, illetve az öregedő hardverek jelentette veszélyek. Ezek akár azt is eredményezhetik, hogy feltörhetik a rendszerét. Érdemes egy egyszerű keresést elvégezni, és átfutni néhány cikket ezzel kapcsolatban.

A hardverhibák és az abból következő leállások, adatvesztések sok esetben monitorozással, illetve a rendszeres szerver üzemeltetési teendők elvégzésével előre láthatók, megelőzhetők. A szoftverek és egyéb futtatókörnyezetek naprakészen tartása pedig nem pusztán a verziószámok harca, hanem alapvető fontosságú, hogy a szerveren futó szolgáltatások biztonságosak legyenek.
A konfigurációs hibák a szolgáltatás működésének ellenőrzése, és naplófájlok vizsgálata során szintén kiderülhetnek még azelőtt, hogy bármi komolyabb problémát okozzanak. Ezeknek felismeréséhez viszont állandó felügyelet szükséges.

Szerver üzemeltetés árak

Szerver felügyeleti szolgáltatásunk már 5 000 Ft+áfa havi díjért elérhető.

További szolgáltatásaink

Internet

Webmail

IP telefon

Legutóbbi bejegyzések

Friss hírek

Lenovo ThinkPad akció!

Nemrég érkezett készletünkbe! Korlátozott mennyiség áll rendelkezésre a kiváló ár-értékarányban kapható Lenovo ThinkPad T460-ból! Előnye

Részletek