2024.05.01 – től változik az ÁSZF

Kedves Ügyfeleink!

Változnak az Általános Szerződési Feltételeink 2024. május 1. hatállyal. Teljes dokumentumot ezen a linken tudjátok letölteni.

A ”DATATRANS Internet” Kft. az Általános Szerződési Feltételeinek (továbbiakban: ÁSZF) 2024. május 1. napjától hatályba lépő módosításait az alábbiakban részletezi:

  • 3. sz. melléklet b.) pontja: Megszüntetés miatt kikerültek a felsorolásból a Dataptika 150 és Dataptika 300 díjcsomagok.
  • 4. sz. melléklet b.) pontja: 1./„A” táblázat: Megszüntetés miatt kikerültek a felsorolásból a Dataptika 150 és Dataptika 300 díjcsomagok. Infláció követő díjkorrekció alkalmazása során megállapított internet díjváltozások feltüntetése az egyes  díjcsomagoknál.
  • 6. sz. melléklet – II. Területi kedvezmények 1.)  pontja: Ősi településen elérhető Dataptika 1000 díjcsomagra vonatkozó kedvezmény mértéke módosult.
  • 6. sz. melléklet – II. Területi kedvezmények 2.) a) és b) pontjai: Infláció követő díjkorrekció alkalmazása során megállapított internet díjváltozások feltüntetése az egyes akciós díjcsomagnál.
  • 6. sz. melléklet – III.  Akciós kedvezmények  1.) a) és b) pontjai: Infláció követő díjkorrekció alkalmazása során megállapított internet díjváltozások feltüntetése az egyes akciós díjcsomagnál.
  • 6. sz. melléklet – III.  Akciós kedvezmények  2.) a) és b) pontjai: Infláció követő díjkorrekció alkalmazása során megállapított internet díjváltozások feltüntetése az egyes akciós díjcsomagnál.
  • 6. sz. melléklet – IV. pont: Visszavont, megszűnt akciók  ( későbbi időszakra fenntartva)
  • 6. sz. melléklet – V. pont: Egyéb akció rész tartalmazza a 2024 évre alkalmazott díjkorrekció százalékos mértékét.

Az ÁSZF változással kapcsolatosan leggyakrabban felmerülő kérdések:

  • Milyen mértékben változnak a lakossági internet díjak?

A díjkorrekció mértéke átlagosan 13,8 %, amely 3,8 százalékponttal alacsonyabb, mint a Központi Statisztikai Hivatal által 2023. évre vonatkozóan megállapított fogyasztói-árindex, amely 17,6%.

  • Milyen alapon jogosult a Szolgáltató az egyoldalú szerződésmódosításra?

A Szolgáltató jogosult az egyoldalú  szerződésmódosításra, mivel a Datatrans ASZF 7.1.1. pontjában 2022. november 1-től bekerült az inflációt követő díjkorrekció alkalmazási lehetőség.

  • Határozott idejű szerződésem még nem járt le, és mégis emelkedett a havi internet díjam?

A díjkorrekciós mechanizmus alkalmazása nem minősül az Előfizetői Szerződés módosításának, így a jelen értesítésben foglalt díjkorrekciós mechanizmus alkalmazása az Előfizető részére felmondási jogot nem keletkeztet.

  • Egyszeri díjak milyen mértékben változnak?

Az ÁSZF-ben rögzített egyszeri díjak, valamint az egyszeri díjakhoz kötődő kedvezmények mértéke nem változik.

  • Nem kaptam tájékoztatást a díjváltozásról!

A  2024. március és április számlákkal együtt küldtünk értesítést a díjváltozásról. A nem havi gyakorisággal fizető ügyfelek külön e-mailben vagy levélben kaptak tájékoztatást. A tájékoztató innen is letölthető!

Amennyiben további kérdésetek merül fel a változásokat illetően, úgy keressétek bizalommal ügyfélszolgálatunkat.

További szolgáltatásaink

Internet

Webmail

IP telefon

Legutóbbi bejegyzések

Friss hírek

Lenovo ThinkPad akció!

Nemrég érkezett készletünkbe! Korlátozott mennyiség áll rendelkezésre a kiváló ár-értékarányban kapható Lenovo ThinkPad T460-ból! Előnye

Részletek