Ügyfélszolgálati telefonszám: +36 22 505-750

Televízió gyakran ismételt kérdések

Hogyan kaphatok segítséget?

Datatrans Internet Kft. Ügyfélszolgálatán, amit elérhet telefonon, személyesen, email-ben.

cím: 8000 Székesfehérvár, Budai utca 9-11. I. emelet 102 szoba

Tel.: +36 22 505-750, +36 40 200-677, +36 20 998-0747

email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Milyen antennára van szükség a szolgáltatás vételéhez?

A szolgáltatáshoz a jelenleg az analóg műsorok vételéhez használatos legtöbb tetőantenna (lepke vagy log per antenna) megfelelő, amelyek alkalmasak az UHF frekvenciatartomány vételére. A műholdas antenna nem megfelelő. A zavartalan vétel jó állapotú antenna és koaxiális kábel esetén biztosítható. Szobaantennás vételre elsősorban az adóállomáshoz közel eső területeken van jó esély.

 

A tetőtérben elhelyezett antenna is jó?

A digitális jelek terjedésének akadálya lehet a tetőszerkezet, ezért a szolgáltatás vétele kültéri antennával ajánlott, de mindenképpen érdemes antennaszerelővel konzultálni.

 

Parabolaantennám van, jó a vételhez ez is?

Sajnos nem. Szélessávú, az UHF 21-69-es csatornák vételére képes antennára van szükség. (A műholdvevő antennákkal DVB-S szabványú adásokat lehet venni.) A MinDig TV földfelszíni terjedésű DVB-T jeleket sugároz, így a vételhez ennek megfelelő antenna szükséges.

 

Mikor kell dekóder?

Régi típusú hagyományos tévéhez, vagy MPEG-2 lapos, de még DVB-T tunerrel nem rendelkező tévéhez. Azokhoz a televíziókészülékekhez, amelyek gyárilag beépített DVT-T M-PEG 4 tunerrel rendelkeznek, az ingyenes csatornákhoz nem szükséges külön dekódert vásárolni, kódolt csatornák eléréséhez szükséges.

 

Mi a CA modul?

Beépített DVB-T MPEG-4 HD tunerrel rendelkező televíziók esetén a kódolt adások vételéhez úgynevezett CA modul szükséges, amely Conax CAS7-es kártya leolvasására alkalmas.

 

Milyen a lefedettség?

A MinDig TV Extra szolgáltatása négy multiplexen ("A", "B", "C", "D") közel 100%-os lefedettségű.

Az "E" multiplex lefedettsége jelenleg közel 80%-os lefedettségű.

 

Több televíziót is tudok nézni egy dekóderrel?

Több televíziót is lehet nézni egy dekóderrel, ebben az esetben viszont ugyanazt a műsort látja mindegyiken egyidőben. Ha több TV-n egyidejűleg különböző műsorokat szeretne megjeleníteni, akkor több dekóder szükséges. MinDig TV Extra szolgáltatáshoz 2. ill. 3. társkártya is.

 

Több TV esetén hány kártya és hány előfizetés szükséges?

Minden előfizetői végponthoz egy kártya szükséges. Egy előfizetéshez maximum 3 db CONAX (előfizetői) kártya rendelhető. Tehát egy előfizetéssel maximum 3 TV készüléken tudja nézni az Előfizető a szolgáltatást.

 

Hogyan igényelhetek társkártyát?

Havidíjas előfizetéshez igényelhet 2 társkártyát. Az első társkártya havidíja bruttó 299 Ft, a másodiké bruttó 399 Ft és az első előfizetésnek megfelelő csomaghoz lehet hozzájutni.
A kártya aktiválási díját (bruttó 2899 Ft) kártyánként egyszer meg kell fizetni. A hozzá szükséges dekódert vagy CA-modult is megrendelheti tőlünk, ebben az esetben a kártyaaktiválási díja bruttó 1500 Ft/ db.

Társkártyákat megrendelheti  ügyfélszolgálatunkon keresztül. 

Melyik csatorna hányason érhető el?

A csatornakiosztás az alábbi linken érhető el.

 

Nincsen jel?

Kérjük, ellenőrizze a kábeleket, csatlakozási végpontokat az antenna és a dekóder között. A dekóder és a televízió helyes beállítását, jól vannak-e csatlakoztatva egymáshoz. Továbbá, kérjük, ellenőrizze megfelelő antennát használ-e, illetve az antenna beállítása megfelelő-e. MinDig TV honlapján található lefedettségi térkép segítségével, illetve a frekvencia táblázat segítségével tudja az antenna pontos beállítását ellenőrizni.

http://mindigtv.hu/elerheto-nalam/lefedettseg/lefedettseg-ellenorzese

Passzív antenna megléte esetén kérjük, kapcsolja ki az Aktív antenna módot készülékén. Aktív antenna megléte esetén kérjük, kapcsolja be, mert csak így kap tápfeszültséget az antenna.

 

Helyi és körzeti adók műsorait is lehet nézni a MinDig TV-n?

Megkezdődött az a folyamat, melynek során a helyi és körzeti TV adók is áttérnek az analógról a digitális sugárzásra. Habár a helyi és körzeti televízió csatornák nem képezik a MinDig TV szolgáltatás részét, a MinDig TV adások vételére alkalmas dekóderekkel, illetve televíziókészülékekkel ezek az adások is ingyenesen foghatók.

 

Díjváltozás érint-e?

Az áremelés csak azokat az ügyfeleket érinti, akik 2017 október 1-je előtt határozatlan idejű szerződésben voltak, illetve akik október 1-je után kötnek szerződést. Az összes többi ügyfélnek marad a régi ár, még akkor is, ha a határozott ideje lejár. Ebben az esetben a 2017. október 1-je előtt alkalmazott listaáron fog folytatódni a szerződése.


Mit jelent a MindiGO szolgáltatás?

A MindiGO az Antenna Hungária szélessávú platformokon keresztül elérhető műsorterjesztési szolgáltatása, amely Szolgáltatás keretében a MinDig TV Extra előfizetők részére a Szolgáltató lineáris médiaszolgáltatások igénybevételére biztosít hozzáférést. Azon előfizetők, akik jelenleg Alap, vagy Családi csomagos előfizetéssel rendelkeznek, a televízión
kívül egyéb eszközökön (telefon) is nézhetik a csomagjukban látható csatornák egy részét.

 

Hogyan tudom igénybe venni a MindiGO szolgáltatást?

A szolgáltatás igénybevétele regisztrációhoz kötött. A regisztrációhoz szükséges az előfizető e-mail címe, születési dátuma, előfizetési száma és egy tetszőleges jelszó. Egy időben egy előfizetéssel két párhuzamosan futó adás érhető el összesen.


Milyen eszközökön tudom használni a MindiGO szolgáltatást?

A szolgáltatás számítógépen (PC/Mac), Android, iOS operációs rendszerű mobileszközökön (mobiltelefon, tablet) vehető igénybe.A szolgáltatás az alábbi típusú eszközökön érhető el, míg az itt fel nem sorolt eszközökön történő elérés nem támogatott:

  • Android OS mobiltelefon, vagy táblagép (Android 4.03. vagy újabb szoftver verzió - 3" feletti mobiltelefon kijelző, illetve 7" feletti tablet kijelző)
  • Apple iOS mobiltelefon, iPod Touch, vagy iPad táblagép (iOS6, vagy újabb szoftver verzió)
  • Személyi számítógépen (Microsoft vagy Mac operációs rendszer – böngésző típusa: Internet Explorer 10.0 vagy újabb verzió, Microsoft Edge nem támogatott, Firefox 18.0 vagy újabb verzió; Safari 7.0 vagy újabb verzió – a szolgáltatás futtatásához esetenként Microsoft® Silverlight® plug-in telepítése szükséges.)

 

 

© DATATRANS INTERNET Kft. Minden jog fenntartva! / All rights reserved