Levelezés beállítása

Levelezés beállítása datatrans.hu végződésű email címek esetén

2021. január 13-án 0:00 – tól a mail.datatrans.hu levelező szerver frissítésre kerül. A beállítások módosításához tekintsd meg a tájékoztatót.

Amikor megkapod a Webmail szolgáltatásról szóló szerződésedet, akkor azon minden esetben szerepel, az e-mail cím és a hozzátartozó általunk generált jelszó. Célszerű az első belépéskor ezt megváltoztatni. Ügyeljünk arra, hogy a jelszó, amit kitalálunk kellő bonyolultságú legyen. Lehetőleg tartalmazzon kis és nagy betűt, számot és valamilyen speciális karaktert.

Ha a levelezésedhez valamilyen levelezőszoftvert használsz, akkor az alábbiakban találsz segítséget a postafiókhoz tartozó beállítások elvégzéséhez.

Szükséges konfigurációs adatok:

Kiszolgáló típusa: Kiszolgáló neve: Port:
POP3 mail.datatrans.hu 995 (SSL)
SMTP mail.datatrans.hu 465 (SSL, hitelesítést igényel)

Thunderbird levelező program beállítása

A Thunderbird program indítása után automatikusan az e-mail fiók beállítása fogad. Meg kell adni a nevet (így fognak megjelenni a küldött leveleink másoknál), az e-mail címet és a hozzá tartozó jelszót.

Az alapadatok megadása után kattintsunk a „Kézi beállítás…” gombra.

A postafiók megfelelő konfiguráláshoz meg kell adnunk további paramétereket is, mint például a kiszolgáló típusa és neve, a Port száma, az SSL fajtája és a hitelesítés módja. A fenti táblázat segít, hogy hova mi kerüljön.

Miután mindennel végeztünk, kattintsuk a „Befejezés” gombra és az e-mail fiók beállítása készen van.

Amennyiben valamilyen problémád akadt a webmail szolgáltatással, vagy a levelezés beállításával, kérlek keresd meg ügyfélszolgáltunkat, ahol készséggel állnak rendelkezésedre.