Internet beállítása

Internet beállítás lépésről lépésre

Az internet szolgáltatás létesítésekor a Datatrans szerelői az internet szolgáltatást beállítják a megrendelő eszközén. Előfordulhat, hogy a PC – n, routeren vagy laptopon újra be kell állítani az internetet. Ehhez az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani.

Ügyfeleink az általunk biztosított ethernet csatlakozásnál – néhány kivételtől eltekintve – automatikusan kapnak címet. Amennyiben routert használnak, a WAN porton kell bekapcsolni, hogy DHCP-vel kapjon címet. Számítógép esetén Automatikus IP cím kérésre kell állítani. Lehetőség van port beirányításra igény alapján, ebben az esetben a konfigurációs adatokat az ügyfélszolgálatunktól tudod elkérni.

Internet beállítása Windows 10 operációs rendszeren:

Fontos, hogy amennyiben routerrel csatlakozol az internetre és a router osztja szét az internetet, akkor a beállításokat a routerben kell megcsinálni, nem a számítógépen. A lenti instrukciókat az internetre közvetlenül csatlakozó számítógépek illetve laptopok esetében kell elvégezni.

1. lépés – Nyissuk meg a Start menüt (vigyük az egeret a bal alsó sarokba, és kattintsunk a Windows ikonra).

2. lépés – A megjelenő Start menü bal szélén kattintsunk a fogaskerekekkel ábrázolt Gépház ikonra.

3. lépés – A gépház menüjében keressük meg a Hálózat és Internet ikont, majd lépjünk be a beállításokba.

4. lépés – A Hálózat és Internet beállításon belül keressük meg az Adapterbeállítások módosítása gombot, majd a kattintsunk.

1. – 4. lépés egy lépésben kereséssel

A hálózati kapcsolatokat elérhetjük a Windows kereső mezőjébe történő gépeléssel is. Gépeljük be, hogy Hálózati kapcsolatok megjelenítése, majd nyomjunk entert.

Megérkezünk a számítógépünk vagy laptopunk Hálózati kapcsolatok beállítási lehetőségéhez:

5. lépés – A Hálózati kapcsolatokon belül láthatjuk, hogy a számítógépünk vagy a laptopunk, milyen módon tud csatlakozni a különböző hálózatokhoz. Ellenőrizzük, hogy a Datatrans Internet Kft. UTP csatlakozója (internet kábele) be van – e dugva a gépünkbe, majd kattintsunk az Ethernet gombra.

6. lépés – A megjelenő ablakban kattintsunk a Tulajdonságok gombra. (a beállítás elvégzéséhez szükségünk lesz a rendszergazdai jogosultságra)

7. lépés – Az utolsó előtti lépésben, a megjelenő listából válasszuk ki a „A TCP/IP protokoll 4-es verziója (TCP/IPv4)”-t, majd kattintsunk a Tulajdonságok gombra.

8. lépés – Az „IP-cím automatikus kérése” és a „DNS-kiszolgáló címének automatikus kérése”-nek kell beállítva lennie. Ha a beállítások rendben vannak, nyomjunk az OK-ra.

Amennyiben valamilyen problémád akadt az internet szolgáltatás beállításával, kérlek keresd meg ügyfélszolgáltunkat, ahol készséggel állnak rendelkezésedre.