Az e-mail örök társ a mindennapokban – az irodában és otthon is

Az internettel csaknem egyidős az e-mail, és fejlődésük egymással párhuzamosan történt.

Míg kezdetben katonai bázisok és kormányzati laboratóriumok kommunikációjának megvalósítására, illetve meggyorsítására szoltált az e-mail, addig mára gyakorlatilag az élet minden területén jelen van. Egyes cégek működése már elképzelhetetlen lenne nélküle, de sokak magánéletében is központi szerepet tölt be az elektronikus levél.

Társ a mindennapokban: az e-mail

Elsőre talán túlzásnak tűnhet ez a megállapítás, de ha jobban végiggondolja, hogy Ön mi mindenre használja a levelezés ezen formáját a hétköznapokban, akkor valószínűleg gyorsan rájön, hogy ez a megállapítás nagyon is helytálló.

Az e-mail segítségével:

  • elektronikus számlákat kaphat az egyes szolgáltatóktól,
  • barátaival, családtagjaival elektronikus üzeneteket válthat,
  • amennyiben nyaralást tervez, és szállást foglal, annak visszaigazolását is ebben a formában kapja meg,
  • ha vásárol valamit az interneten, a vásárlás tényének megerősítését, illetve az elkészült elektronikus számlát is ilyen módon kapja meg,
  • a különböző weboldalakon történt hírlevél-feliratkozás eredményeképpen az Ön által megadott címre érkeznek a hírlevelek.

A fenti felsorolás természetesen nem teljeskörű, csupán egy kis szeletet mutat meg abból, hogy mi mindent valósíthat meg az elektronikus üzenetek segítségével a hétköznapokban.

Plusz egy szempont, amire cégként ma már kötelező figyelni. Igaz persze, hogy nem egy ingyenes szolgáltató (Gmail, Yahoo és társaik) áll rendelkezésre, ha új email címet szeretnénk regisztrálni.

Csakhogy ezek a közismert óriások semmi egyediséget se kölcsönöznek a cég arculatának. Holott bármilyen valamirevaló cég hitelességéhez, sőt egyáltalán ahhoz, hogy megjegyezhetően önmaga legyen, elengedhetetlen a megfelelő céges email cím.

Olcsóbb, sőt ingyenes megoldással is meg lehet úszni persze a kommunikáció feladatát, amin az arculat és közvetve a bevétel is múlik. De nem érdemes, mert a tucatmegoldást választva soha senki nem fogja komolyan venni a céget!

E-mail a hétköznapokon túl

Talán még hangsúlyosabb az elektronikus levél szerepe az üzleti világban. Bár számos más online kommunikációs csatorna létezik, amelyek azonnali kapcsolatfelvételt tesznek lehetővé, mégsem tudják helyettesíteni az írásbeli ügyintézés ezen formáját.

Amennyiben Ön cégtulajdonos, bizonyára Önnek is okozott már fejtörést, hogy milyen szerver segítségével valósítsa meg az elektronikus levelezést a cégén belül.

A Datatrans e-mail szolgáltatásának igénybevételéhez nincs szüksége költséges beruházásokra, hiszen évente egyszer fizetendő díj fejében tehet szert teljes értékű, nagy rendelkezésre állású levelezőszerverre. A szolgáltatás keretén belül Ön:

  • állandó ügyféltámogatást kap: minden egyes új kolléga érkezésekor új, nevesített címet lehet beállítani – egy bárki által szuper könnyen kezelhető webes felületen keresztül,
  • nagy megbízhatóságú üzemeltetésre számíthat,
  • rugalmasan bővíthető rendszerre támaszkodhat.

Mindezeken túl a vírusvédelemre, továbbá a kéretlen levelek szűrésére is nagy gondot fordítunk, hogy munkavégzése még gördülékenyebb legyen.

Sőt, hogy még inkább ki tudjuk elégíteni ügyfeleink igényeit, webmail szolgáltatással is rendelkezésre állunk, amelynek segítségével a világ bármely pontján küldhet és fogadhat levelet.

Ön is hisz az e-mail erejében? Amennyiben igen a válasza, és felismerte, hogy a hétköznapok mellett a munkavégzéshez is elengedhetetlen az elektronikus levelezés használata, abban az esetben ne habozzon, rendelje meg a Datatrans e-mail szolgáltatását (LINK: https://www.datatrans.hu/szolgaltatasok/e-mail-szolgaltatas)!

További szolgáltatásaink

Internet

Webmail

IP telefon

Legutóbbi bejegyzések

Friss hírek

Lenovo ThinkPad akció!

Nemrég érkezett készletünkbe! Korlátozott mennyiség áll rendelkezésre a kiváló ár-értékarányban kapható Lenovo ThinkPad T460-ból! Előnye

Részletek