A zsarolóvírusok!

A zsarolóvírusok olyan számítógépes kártevők, amelyek azzal fenyegetik az áldozatot, hogy megsemmisítik a kritikus fontosságú adatokat vagy rendszereket, illetve letiltják az ezekhez való hozzáférést, amíg a felhasználó ki nem fizeti a kért váltságdíjat.

Ezek a támadások súlyos károkat okozhatnak, mivel az áldozatok elveszíthetik fontos fájljaikhoz való hozzáférésüket! 

A támadók általában pénzt kérnek cserébe azért, hogy visszaadják a hozzáférést az adatokhoz vagy a rendszerhez.

Ha valaki zsarolóvírus áldozatává válik, általában nem tud hozzáférni a saját fájljaihoz vagy számítógépéhez, amíg nem fizet.

A legjobb védekezés az elővigyázatosság és a megfelelő biztonsági intézkedések, mint például frissített vírusirtó szoftverek és biztonsági másolatok készítése az adatainkról!

A legújabb zsarolóvírus támadás a pszichológiai manipulációt használja fel!

A pszichológiai manipulációra épülő zsarolóvírus-támadások során a támadók megtévesztéssel próbálják rávenni az áldozatokat, hogy rákattintsanak egy linkre vagy megnyissanak egy e-mail-mellékletet, ami zsarolóvírust telepít az eszközeikre!

Az adathalászat módszerével például a támadók úgy tesznek, mintha egy ismert banktól vagy cégből írnának, és értesítik az áldozatot arról, hogy valami probléma miatt zárolták a fiókját. Az e-mailben lévő linkre kattintva azonban zsarolóvírust telepít a számítógépére.

Az ilyen üzenetek gyakran félelmet keltenek, hogy az áldozat gyorsan cselekedjen!

Mindig legyünk elővigyázatosak és éberek, hogy milyen email címről kaptunk üzenetet, mennyire magyartalan a megfogalmazása az üzenetnek, vagy miolyen furcsa karaktert tartalmaz az email vagy a feladó neve!

További szolgáltatásaink

Internet

Webmail

IP telefon

Legutóbbi bejegyzések

Webmail szolgáltatás

Webmail szolgáltatás Számos előnyt nyújt Neked és vállalkozásodnak!A Datatrans webmail szolgáltatás megrendelésével beruházási költségek nélkül, évente

Részletek

Friss hírek

Datatrans rajzpályázat

„Álom Vakáció” rajzpályázat A „DATATRANS Internet” Kft. felhívja a figyelmet az “Álomvakáció, rajzolj és nyerj” rajzpályázatra.

Részletek